miercuri, 20 iunie 2012

Amestec de condimente


Mi-a placut intotdeauna sa ma joc cu condimentele, sa descopar arome noi si sa le combin in asa fel incat un simplu amestec de mirodenii sa ne rasfete papilele gustative. De aceasta data un imbold a fost si concursul interesant, propus de catre  www.afaf.ro  si  www.teoskitchen.ro , care te provoaca sa prepari un mix original de condimente.
N-am putut sa ma hotarasc asupra unui singur amestec de mirodenii asa ca am ales trei retete foarte  simple si gustoase cu arome imbietoare.

Primul amestec de condimente l-am preparat pentru cartofi noi copti la cuptor folosind rozmarin uscat, fulgi de oregano, cimbru si busuioc.
Cartofii se spala bine si se curata de coaja sub jetul de apa de la robinet folosind o perie tare de bucatarie. Se pun la fiert pentru cel mult zece minute, apoi se scurg de apa. Punem mirodeniile intr-un bol incapator, adaugam cartofii si aproximativ 3 linguri de ulei dupa care amestecam bine. Turnam cartofii pe o tava tapetata cu hartie de copt si ii punem la cuptorul preincalzit pentru cel putin 30 de minute, pana ce se rumenesc si devin aurii.


Cum au iesit? incredibil de gustosi! Nu ai cum sa dai gres cu aceasta combinatie de cartofi copti cu rozmarin, cimbru, busuioc si oregano.


Un exterior crocant si aromat ...  un interior cremos si matasos!



Urmatorul amestec de condimente este unul pentru pulpe de pui compus din: boabe de piper, turmeric, chimion macinat si boia de ardei dulce.
Amestecam mirodeniile si le punem intr-un bol incapator (boabele de piper se macina, nu se pun intregi), dupa care adaugam pulpele si amestecam bine de tot. Pulpele le-am prajit intr-o tigaie cu ulei de palmier, pana ce s-au rumenit.




Carnea imbibata cu mirodenii se pune la frigider pentru cel putin 20 de minute.



Pui fraged si parfumat!



Ultimul mix de condimente este unul cu specific indian folosit pentru faimosul Chai Latte si anume: o lingurita de pastai de cardamom verde
o lingurita de praf de ghimbir
1/2 de lingurita de scortisoara
2 cuisoare

Punem la fiert o cana si jumatate de apa la care vom adauga o lingura de ceai negru uscat (se poate inlocui cu 2 pliculete de ceai negru). Dupa vreo doua minute de fierbere punem si amestecul de condimente  impreuna cu o cana intreaga de lapte si doua linguri de zahar. Se mai lasa sa fiarba vreo doua minute dupa care se strecoara printr-o sita fina. 
Se serveste fierbinte. 

Va doresc pofta buna !







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu